woensdag 18 november 2009

SWAN skinny women agressive nervous breakdown


Ik heb net weer een uur koffie gedronken met een vriend van een vriend. Zijn vriendin gaat helemaal door het lint, ze gilt ze slaat en gaat tekeer op straat. Wat is het toch met die dunne vrouwen. Het lijkt wel een stereotype. Deze vrouwen zijn vaak stewardess nog geen 40 jaar en wegen ongeveer hetzelfde.
Ik hoor het te vaak en zie het zelf ook bijna dagelijks. Vrouwen die moeten en zullen voldoen aan de mode en schoonheidsidealen. Er zijn vrouwen zo mager dat ze bij de kinderafdeling staan om daar een leuk truitje te vinden. Deze dames slurpen liters rosé, roken een pakje sigaretten per dag en zijn onafscheidelijk met hun mobiel. Versturen absurd veel sms jes. Aan haar moeder, aan haar ex, en tenslotte aan zijn beste vriend…. haar aanstaande ex
Komt het door ons mannen? door ons beeld van vrouwen? Zijn we zo onder de invloed van reclame, televisie en bladen? Ik blijk er zelf ook behoorlijk aan te lijden de ziekte van plaatjes in mijn hoofd. Elke vrouw moet benen hebben van anderhalve meter, een taille waar je met twee handen omheen kunt, en hele strakke billen. Ze heeft grote ogen, een volle mond en lang glanzend haar. Natuurlijk schaamhaar kan al helemaal niet en het liefst een flinke maat siliconen borsten. Dat is een lekker wijf, toch ?
Maar hoe ga je daar mee om ? en vooral hoe ga je daar mee om als je er niet helemaal zo uitziet? Hoe werkt dat dan dames ? want sporten daar moet je tijd voor maken, terwijl zij het liefste wordt gezien in haar nieuwe korte jurkje met een glas champagne in haar hand lachend, op de opening van een hippe galerie of op een groot dakterras van een willekeurige metropool. Want zij vliegt toch immers? Zij is een zwaan !
De wereld is haar speeltuin en zij komt overal en kent iedereen, zij wordt bekeken en bewonderd door iedereen. En zij voelt zich gelukkig want ze lacht, en de kinderen zitten bij de au-pair en die lacht ook.
Maar dan komt het telefoontje dat haar vader is overleden, of een ander persoonlijk drama, en dan knapt er iets, dan breekt er iets in haar fragiele geest. En haar nagels worden klauwen, en haar tanden worden sabels, in haar tanige lijf spannen alle spieren, en oh jee berg je mannen, daar is ze, de draak het monster is gewekt. En alles wat voorheen in een sluier van rosé en Chanel was gehuld, blijkt nu zwart en donker te zijn, en stinkt als rottend vuil. Alles wat je als lief en sexy en fijn hebt ervaren, is nu woest en gemeen en dodelijk gevaarlijk.
Je verliest je huis, je mag je kinderen nooit meer zien, je wordt op school nagewezen, je mishandeld haar, hebt haar geslagen. Jij bent een onmens, een beest een monster, een man!
En je staat machteloos als vent want ze wint het toch altijd. Ze is beter, ze is slimmer, ze is gemener dan jij, ze roddelt, ze kronkelt, ze draait, ze liegt.
Alles wat je kunt doen is wachten…Geen vriend, geen vader geen advocaat kan je nog redden. Het enige wat je kunt doen is haar uit laten razen en bidden dat de storm over gaat, niet reageren op sms e-mail of telefoon, en wachten tot en ze weer in haar grot kruipt of een nieuw slachtoffer vindt…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten