dinsdag 17 juni 2014

Scherven

Scherven

Mijn dochter komt zeer gefrustreerd thuis  vandaag. Na alle bijlessen M&O. En keihard studeren heeft ze haar proefwerk verpest.  Ik knuffel haar als ze in de gang staat en zeg dat het heus goed komt. Nog maar vier weken dan is het zomervakantie.

Ze is er behoorlijk aan toe, meer dan vorige jaren. Vier havo is gewoon keihard werken voor haar , continue taken huiswerk bijles en stress. 

Volgens mij is het niet gezond stress als je zestien bent. Dat hoort bij een andere leeftijd groep , meer bij onze  leeftijd tussen 30 en 50 jaar. 

Een opleiding is tegenwoordig steeds meer een baan. Presteren en doorwerken en dan daarbij nog iets leuks doen? Vergeet het maar . Zes meisjes uit het team hebben hockey opgezegd. Geen tijd roepen ze geen ruimte, geen plezier alleen maar doorwerken . 

Mijn dochter is gevoelig en kan slecht tegen druk, net zoals haar vader.  Ze zit aan mijn bureau half wiskunde te doen half een serie te kijken op mijn computer half op haar telefoon te spelen. Ik vraag drie keer of ze die serie uit wil zetten , geen reactie .Nog een keer, en dan word ik boos grijp de computer klap hem dicht en roep nu is het genoeg ! deze is van mij ga maar op je eigen computer kijken. 

Even is het stil dan , loopt ze rood aan pakt haar boeken en schreeuwt dreigend naar haar moeder te vertrekken . Stampvoetend loopt ze de gang in en smijt zo hard als ze kan de keukendeur dicht. Die arme deur kan er ook niks aan doen en bestaat deels uit vooroorlogs glas,   Of bestond. Rinkelend  schieten de scherven de keuken in. Messcherpe stukken vliegen in het rond. Gelukkig raakt er niemand gewond. 

Na een uur komt ze uit haar kamer en pakt de stofzuiger uit de kast . Zwijgend ruimen wij samen de scherven op. De scherven van onze ingewikkelde vader /dochter relatie .  Ik hou van haar, zielsveel en ze houdt ook van mij dat weet ik. Maar soms onder druk moet er eerst iets stuk. Voordat wij kunnen beginnen met lijmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten