maandag 23 juni 2014

Taxi Taxi

Onze taxi staat voor de deur van Hotel Flemming Roma. Hij is ruim, luxe en geheel electronisch. Deze man houdt van zijn gadgets. Het is donderdagavond en wij gaan de stad in. We zijn nog maar tien minuten onderweg als er plotseling een vrouw midden op de weg staat. Ze gebaart driftig naar onze chauffeur. Stop stop roep ik. De vrouw is al bij de deur en vraagt waar wij heen gaan: Piazza Navona! get in, get in. Net voordat het verkeer gaat rijden opent ze de portier en springt ze lenig naast de verbaasde chauffeur. Ze ratelt wat Italiaans tegen hem en  draait zich naar ons toe: I am TV reporter and am late for a party. Even kijkt ze ons uitdagend aan... It is a crazy party, you want to go ?  Willen wij mee, met deze vreemde dame naar een prive tv feestje ?  natuurlijk! 

Even later staan wij een in een hip Romeins appartement met een glas champagne in onze hand. Een kamer vol beeldschone presentatrices en televisie mensen lachen ons tegemoet. Ralph grijnst naar mij : dit geloven ze thuis nooit! Brunella stelt ons aan iedereen voor en vertelt trots hoe ze deze Dutchies uit de taxi heeft gekaapt. Onze gastheer is een hippe nicht van TVCinco en vindt het allemaal razend interessant, deze Hollandse boys, wij zijn zeer welkom bij hem en zijn modieuze vriendjes. Het blijft mij verbazen hoe deze geraffineerde nichten toch altijd zo veel mooie vrouwen kennen. Gelukkig zijn de dames niet alleen mooi maar ook slim en spreken Engels of Frans. Als ik even naar het balkon vlucht wordt het mij duidelijk, alle gasten zijn collega's van dezelfde televisie zender, amici van Berlusconi. 
Wij worden de hele avond getrakteerd op heerlijke prosecco, de meest verrukkelijke Italiaanse gerechten en genieten van de aandacht van echte Romeinse schonen. Het wordt laat en Ralph wil richting hotel. Onze gastheer bestelt een taxi voor ons. Wij bedanken iedereen hartelijk, lopen de trap af en stappen in. Ik kijk de chauffeur aan met een stoute grijns en roep:  Andiamo, Piazza Navona. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten